Jiaogulan, vagy ötlevelú ginseng.
Már egy hónapja hogy kaptam, szeretném, ha jó nagy bokorrá fejlődne, és ellátna minket tea levelekkel.
Most, gondolom a téli időjárás miatt, lassan nő, remélem tavasszal megbokrosodik, és nem győzöm majd szüretelni :))
Azért már megkóstoltam a levelét, érdekes az íze, keserűen édes, vagy édesen keserű? nagyon fura, de fogyasztható
Azt mondták, lehet szárítani is a levelét, de lehet nyersen is fogyasztani, akár teának, akár szétrágva.
"A jiaogulan vagy másik nevén a Gynostemma pentaphyllum egy lágyszárú szőlőfajta a Cucurbitaceae (uborka, tök) családből. A növény Kína, Észak-Vietnam, Dél-Korea és Japán területein őshonos. Úgy tekintenek rá, mint a halhatatlanság növényére, hiszen magas antioxidáns és adaptogén hatásának köszönhetően állítólag még az élettartamot is képes növelni. Klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy e gyógynövény pozitívan hat a koleszterinszintre és a vérnyomásra, erősíti az immunrendszert és gátolja a daganatok kialakulását."
további részletek itt olvashatók a növényről
és Antal Vali is már 2009-ben foglalkozott a jiaogulannal - jó sokára ért el hozzám......
2013. december 29., vasárnap
Jiaogulan
antioxidáns
gyógynövény
halhatatlanság növénye
jiaogulan
ötlevelú ginseng
Tweet This
Bookmark this on Delicious
---------------------------------
---------------------------------
Bejegyezte:
eve
dátum:
vasárnap, december 29, 2013
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése